Книжка – найдивовижніший винахід людства

23 квітня 2017 року відзначається Всесвітній день книг та авторського права.

Цей день вибрали для свята не випадково. Саме 23 квітня 1616 року померли генії світової літератури: Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес Сааведра, а також Інко Гарсіласо де ла Вега. Цього дня народилися Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник. Отож у 1995 році на Паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення даного свята. Його головна мета — викликати у молодого покоління повагу до літератури, закликати людей до читання книг, які є невід'ємною частиною духовної спадщини кожної епохи. 

 Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ. 

Відзначаючи Всесвітній День книги та авторського права, ми всі повинні особливу увагу приділити важливій ролі книги у збереженні і примноженні культури кожної держави. Адже книга - це носій інформації, основа освіти і творчості, найкращий помічник в наших спільних зусиллях із захисту і збагачення культурної спадщини людства.

Баранець Ірина, студентка групи О-11