Незабутня поїздка у Вінницю

12 травня група П-11і їздила на навчальну екскурсію до Вінниці у супроводі Пілевич Оксани Анатоліївни та Стешенко Олександри Олександрівни. В наших планах було відвідати три музеї, прогулятись містом і ввечері піти на фонтани.

Першим пунктом був музей, який називають ставкою Адольфа Гітлера, "Вервольф". Він вразив нас своєю компактністю, ми дізналися багато цікавого. Також нам дозволили пройтись територією, аби розглянути все якнайкраще. Наступним був музей Великої Вітчизняної війни. Там нам  розповідали про зброю, яку використовували як наші, так і німецькі військові. Захоплювала кількість різних автоматів і куль від них, гармат та гранат. Але найбільше нам запам'ятався одяг військових. Відразу було помітно різницю в якості та зручності. Нам розповіли той факт, що німці навіть заздрили нашим військовим тому, що вони мали кращу та зручнішу форму. 

Останньою зупинкою був Літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського. Тут, мабуть, наша група отримала найбільше вражень, адже це чудово бачити, де і як проживав український письменник, з життям і творчістю якого   знайомилися на заняттях з української літератури. Нам розповідали про його сім'ю, особисте життя, літературну діяльність. Важко було не помітити, що там зберегли багато його праць (навіть перші видання). Поряд з цим будинком  -  будівля, де наша група переглянула багато картин, написаних маслом. Чесно кажучи, я ніколи не бачила нічого кращого за те, що нам представили. Дивлячись на кожну картину, ми не те що розуміли її суть, а повністю проникали в неї і ставали її частинкою. 

Далі розпочалась розважальна програма, адже ми могли прогулятись містом, очікуючи на початок шоу фонтанів. Хочу зауважити, що Вінниця  - дуже гарне місто і, можливо, навіть невелике, адже все, що потрібно, знаходиться зовсім поряд. Прогулюючись містом,   можна навіть не думати про те, що потім треба буде знайти дорогу назад, адже відійти далеко від автобуса не довелось. 

Ось нарешті вже початок шоу фонтанів, і ми сидимо в очікуванні чогось прекрасного. Наше чуття   не підвело! Ми, дійсно, побачили чудове шоу, яке точно ще не скоро забудемо, адже кольорові фонтани та музика запали нам глибоко в душу! 

Тож якщо ви хочете поїхати на екскурсію до Вінниці, то будьте впевнені, що без вражень ви ні в якому разі не повернетесь! Дякуємо за організацію цікавої поїздки, за неймовірні емоції нашим викладачам!

 Савченко Дар’я, студентка групи П-11і