День вишиванки

Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря.

Цей національний одяг носять чоловіки, жінки та діти. В наш час вишиванка не є повсякденним вбранням, проте її одягають на свята або визначні дати. 

День вишиванки – відносно молоде свято, воно зародилося навесні 2006 року. На сьогоднішній день відомо, що серед українців все більше зростає популярність національного етнічного одягу. Дизайнери випускають красиві колекції для яскравих і стильних любителів вишиванок.  З 2006 року Всесвітній день вишиванки незмінно відзначають в третій четвер травня. В цей день всі охочі можуть діставати з шаф свої вишиванки, сукні, спідниці та блузки і готуватися до урочистого заходу.  Студенти та викладачі нашого коледжу із задоволенням приєднаються 18 травня до цієї традиції, урочисто вбравшись.

День вишиванки -  хоча й неофіційне  народне свято, але воно сприяє єдності і культурному відродженню всього  українського народу. Так, у нашому коледжі відбувся флешмоб «Вишиванка єднає українців».

Ковальчук Іванна, студентка групи П-13