Міжнародний день солідарності молоді

24 квітня з ініціативи Всесвітньої федерації демократичної молоді відзначається Міжнародний день солідарності молоді.

Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році, щоб звернути увагу ЗМІ та державних органів влади на проблеми молодого покоління.       

 Об’єднання зусиль молодіжних, громадських організацій, широких верств населення, людей небайдужих, що душею вболівають за майбутнє своїх дітей та онуків, дозволить підсилити контроль суспільства за дотриманням прав молоді, підвищенням організованості й творчої активності молоді в реалізації економічних, соціальних, науково-технічних й етичних проблем суспільства, зміцнення спадкоємності поколінь, законності і правопорядку. Метою Міжнародного дня солідарності молоді є створення сприятливих умов для самореалізації молодого покоління. Це стосується як матеріальної, так і духовної сторони життя молоді. Крім того, в  рамках проведення заходів на честь цього свята зазвичай згадують про необхідність дотримуватися прав молоді, сприяти поліпшенню якості життя молодих сімей, створювати спеціальні програми для підвищення житлових умов молоді та її професійного становлення. Саме на молоде покоління завжди покладаються найбільші надії щодо розвитку технічного та інтелектуального потенціалу.      Для кожного з нас повинно бути абсолютно зрозуміле одне - ми не можемо, не маємо права стояти осторонь від вирішення молодіжних проблем, бо подальше поглиблення кризи молоді загрожує національною проблемою.      

Отже, привітаємо всіх, хто молодий, і всіх, хто молодий душею, з Міжнародним днем солідарності молоді! Бажаємо хлопцям і дівчатам  активності, енергії та оптимізму. 

Матвійчук Таїсія, студентка групи О-11