З Днем Перемоги!

9 травня ми відзначаємо День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у запеклій війні 1939-1945 рр. Мільйонам людей назавжди запам’ятались  важкі дні Другої світової війни, які чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалились на українців. Вторгнення  обернулося довгими роками страждань.

Сьогодні ця війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони - святиня нашої пам’яті. І ми віддаємо данину  пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш – безсмертний, пам’ять про вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна. Вклонімося усім полеглим, схилімо голови в журбі й задумі. Покладімо квіти до могил, в молитві пом'янімо всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни. 

Цей пам’ятний день уособлює не тільки вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів, а й героїзм, силу духу, ратну працю. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага.

 Дорогі ветерани! Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це високий приклад для наслідування. Наш обов’язок – бути гідними вашого життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі. Щиро бажаємо вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, бадьорості духу, довголіття, тепла людських стосунків та родинного затишку. Віримо, що Свято Перемоги згуртує  українською націю, додасть  наснаги у подальшій розбудові демократичної та єдиної держави.

 З Днем Перемоги!