Екскурсія

У кожної господині, звичайно, є  свої секрети. Вони можуть стосуватися рецептури, які передаються  «з покоління в покоління», але в будь-якому разі це залишається великою таємницею.

22 травня 2015 року студенти II курсу групи 0-21 разом зі своїми викладачами Поплавською Н.М.  та Сліпцем М.І. в рамках практичного заняття відвідали ПАТ «Оболонь»  в м. Київ, де дізналися про секрети приготування слабоалкогольного напою -  пива, пройшовши по всіх технологічних операціях, від замочування ячменю до розливу готового продукту. Оболонські пивовари володіють декількома секретами та хитрощами, за допомогою яких пиво герметизується в пляшках та баночках, а споживач має змогу насолодитися його неповторним свіжим смаком.
Започаткування пивоварні було приурочене до відкриття літніх Олімпійських ігор – 1980р. На даний час це гігантське підприємство, яке випускає не тільки різні види пива.  І хоча основним профілем діяльності компанії є виробництво пива, не слід забувати і про іншу продукцію. Адже це і всім відомий «Живчик», і ностальгічні «Ситро», «Дюшес» та «Крем-сода», і квас «Богатирський справжній» - усього 17 видів безалкогольних напоїв, і ще 3 види мінеральних вод: «Оболонська» та «Прозора. Вершина Якості», «Збручанська 77». Корпорація «Оболонь» об’єднує головний завод у м.Києві. два відокремлені цехи в Кіровоградській та Хмельницькій областях, два дочірні підприємства та чотири з корпоративними правами.
Студентам було проведено заняття в спеціальній аудиторії, де вони змогли також подивитися відеофільм про підприємство, виготовлення продукції, асортимент пива, якісні характеристики напою, головних конкурентів заводу та продукції; у ролику наголошувалося на безпеці праці: весь процес пивоваріння автоматизований, тому робітники знаходяться в спеціальних приміщення і  спостерігають за процесом на екранах моніторів комп’ютера - це не створює небезпеки для співробітників. Все виробництво є безвідходним,  оскільки, залишки основного виробництва перероблюють на окремому заводі. На протязі подорожі по заводу екскурсовод, Мостіпанська Тетяна, знайомила студентів з повсякденною робою працівників заводу, відповідала на запитання. В кінці екскурсії групі подарували гостинці, а також найуважніші були нагороджені сувенірами заводу.
Надзвичайно приємна та цікава подорож закарбується у пам’яті.


    Студентка групи О-21
Микитюк Анна