Актуальною для України є проблема скорочення тривалості життя працездатного населення.
На сьогодні стан культури харчування в нашій країні за оцінками різних експертів є проблематичним, оскільки обумовлений великою кількістю об’єктивних і суб’єктивних факторів: фінансове становище населення, рівень розвитку законодавчої бази галузі харчування, структура та якість послуг сфери харчування та використання нових технологій, недосконалість захисту прав споживачів послуг галузі харчування, низький рівень конкурентоздатності вітчизняних компаній у сфері виробництва, переробки продуктів харчування, недостатній рівень кадрового та наукового забезпечення ринку харчування, нездорові звички в харчуванні українців, якість харчових продуктів, диспропорції в структурі споживання.
На думку викладачів циклової комісії фінансово-економічних дисциплін, головний чинник – це низький рівень культури харчування населення в Україні. Тому, щоб привернути увагу студентів Ірпінського державного коледжу економіки та права на дану проблему, в рамках тижня циклової комісії 26 жовтня 2016 року був проведений конкурс "Найкраща смачна та корисна страва". Членами журі були викладачі та студенти спеціальностей «Фінанси і кредит», «Бухгалтерський облік», «Фінанси, банківська справа та страхування». Страви оцінювалися за чотирма критеріями: смак, корисність, презентація та вартість. Основної метою даного заходу було звернути увагу студентів, що раціонально харчуватися корисно, смачно і недорого.
Деміденко Л.С.
РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ
"НАЙКРАЩА СМАЧНА ТА КОРИСНА СТРАВА"
Найкраща група
Місце |
Група |
Страва |
Бали |
І |
Ф-21і |
Корисні цукерки |
127 |
|
|
Еліксир збагачення |
114 |
|
|
Сливовий кисіль |
131 |
|
|
Разом |
372 |
ІІ |
Ф-11і |
Запечений гарбуз |
164 |
|
|
Гарбузово-яблучне суфле |
178 |
|
|
Разом |
342 |
ІІІ |
Ф-31і |
Курка з овочами |
152 |
|
|
Імбирний напій |
141 |
|
|
Разом |
293 |
IV |
Ф-12 |
Курячий рулет |
146 |
|
|
Узвар з анісом |
139 |
|
|
|
287 |
V |
Ф-13 |
Морквяний торт |
164 |
VI |
Ф-24 |
Вінегрет |
154 |
VII |
О-11 |
Шарлотка |
148 |
VIII |
Ф-22 |
Рис «Al dente» |
116 |
НАЙКРАЩА СТРАВА
Місце |
Група |
Страва |
Бали |
І |
Ф-11і |
Гарбузово-яблучне суфле |
178 |
ІІ |
Ф-13 |
Морквяний торт |
164 |
ІІ |
Ф-11і |
Запечений гарбуз |
164 |
ІІІ |
Ф-24 |
Вінегрет |
154 |
IV |
Ф-31і |
Курка з овочами |
152 |
V |
О-11 |
Шарлотка |
148 |
VI |
Ф-12 |
Курячий рулет |
146 |
VII |
Ф-31і |
Імбирний напій |
141 |
VIII |
Ф-12 |
Узвар з анісом |
139 |
ІХ |
Ф-21і |
Сливовий кисіль |
131 |
Х |
Ф-21і |
Корисні цукерки |
127 |
ХІ |
Ф-22 |
Рис «Al dente» |
116 |
ХІІ |
Ф-21і |
Еліксир збагачення |
114 |